A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Хочете бути успішними - вчіться!

Дата: 16.07.2020 08:28
Кількість переглядів: 599

 

 

   Американський соціолог Елвін Тоффлер зазначав, що неграмотними людьми в 21 столітті будуть не ті, які не вміють читати і писати, а ті, які не вміють вчитися і переучуватися.

  Адже ми живемо у фантастично цікавий період переродження світу. Завдяки технологіям потреби в людській праці скорочуються, життєвий сценарій «закінчити навчальний заклад, отримавши професію, — вийти на ринок праці — все життя працювати на одній роботі — вийти на пенсію», який був звичний для попередніх поколінь, вже не працює. Наперед виходить концепція безперервної освіти - «Life Long Learning». Епідемія коронавірусу також вплинула на життєдіяльність мільйонів людей в усьому світі. Громадяни та організації розпочали широко використовувати різноманітні освітні інтернет-платформи, на яких можна пройти навчальні курси та підвищити рівень власної компетентності за різними напрямками задля збереження своєї конкурентоспроможності на ринку праці. Саме тому міжнародна платформа онлайн-освіти Coursera відкрила через службу зайнятості безкоштовний доступ до освітніх програм для зареєстрованих безробітних. Мета цієї  ініціативи Coursera - допомогти безробітним громадянам здобути додаткові знання та розвинути навички для подальшого успішного працевлаштування.

   Безробітні Великомихайлівської районної філії Одеського обласного центру зайнятості Анастасія Бєлая та Тетяна Іванова скористались ініціативою Coursera. Після онлайн-консультації з фахівцями служби зайнятості, отримавши безкоштовний доступ для реєстрації на цій платформі (https://www.coursera.org/), обрали курси, які їх зацікавили, сумлінно поставились до проходження навчального курсу та передчасно завершили навчання, отримавши відповідні сертифікати міжнародного зразка. Завдяки прослуханим  курсам від провідних університетів світу, Анастасія та Тетяна  поглибили свої знання у сфері фінансів та психології, набули впевненості у власних силах. Анастасія вирішила не зупинятись на досягнутому і продовжила навчання за іншим напрямком. Тетяна, пам'ятаючи настанови засновника персько-таджицької літератури Рудакі? «Знання — це скарб, йому й ціни не зложиш. Визбируй же його,  де тільки можеш!»,  також розмірковує над тим, аби продовжити навчання.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень