A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Педагог за освітою, вчитель за фахом, письменник за покликанням душі і серця… Скавронік Володимир Миколайович

Дата: 03.01.2022 10:04
Кількість переглядів: 1364

Фото без опису

Народився Володимир Миколайович 03.01.1952 року в селі Юрашеве Великомихайлівського району Одеської області.

Ще у шкільні роки полюбив художню літературу, поезію. 5-6 класах читав зарубіжну класику - кращі твори світової літератури. Захоплювався творчістю українських та російських класиків. У шкільні роки 8-10 кл. почав писати перші вірші. Коли навчався в університеті , писав вірші, гуморески, гумористичні оповідання, одноактні п'єси. Ці твори збереглися. У Комінтерновському районі був позаштатним кореспондентом районної газети "Слава хлібороба."

    Дідусь Скавронік Герасим Павлович мав поетичний дар, експромтом складав вірші, гуморески, прислів'я та приказки. Цей дар успадкував від дідуся. Ще з початкових класів запам'ятав на все життя прохання жителів села Юрашеве добре навчатися, отримати вищу освіту та описати їх життя в художній літературі. Так поступово крок за кроком набирався життєвого досвіду, пробував свої сили у літературі. 

    У Тростянецькій восьмирічній школі викладав російську мову та літературу , писав вірші. Один із віршів присвятив молодому воїну з Москви , який загинув при звільненні нашої землі від ворогів. Учні 6класу надіслали цей вірш матері воїна в Москву. Після з нею листувався. 

  В 1979 році закінчив Одеський державний університет ім. І.І. Мечникова. Гуманітарні науки давалися Володимиру Миколайовичу з дитинства. З 1973-1987рр.- учитель, директор Новосавицької восьмирічної школи. З 1987 до 1992 року- заступник голови місцевого колгоспу. У 1992-2015 рр.- голова Новосавицької сільської ради. Лареуат обласного і Всеукраинського конкурсів на кращий соціальний проект для села.  На сьогоднішній час депутат Великоплосківської сільської ради.

     Перша збірка оповідань вийшла у видавництві "Астропринт" в Одесі у 2011 році - "Приречений на життя", друга - у 2012 році "Мрійливий романтик" . Перші поезії друкувалися у збірку поезій "Злет поетичної душі" 1998 року.

Збірка поезій "Симфонія душі" вийшла у 2014 році, а "Я люблю власну долю"- 2019 році. У квітні 2020 року вийшла збірка оповідань "Скарбниця мудрості" (Життєва педагогіка).  У 2016 році разом з братом Віктором видали історико-краєзнавчу книгу "Рідна земля".

  Велика робота зроблена над другим томом книги "Рідна земля" , пишемо окрему книгу про німецьке поселення в селі Ной- Берлін . Є напрацювання з історії Новосавицького . Написано чимало віршів російською мовою, оповідання -ук раїнською . Творчістю займається  щоденно.

Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітетуВеликоплосківської сільської ради і колективи Великоплосківської, Тростянецької, Слов’яносербської, Новосавицької бібліотек вітають з Вашим ювілеєм і   висловлюють щиру подяку педагогу за освітою, вчителю за фахом і письменнику за покликом душі і серця Володимиру Миколайовичу Скавроніку за подаровані книги.  Дякуємо Вам за добрі справи. Дякуємо за педагогічні поради, що мають велике значення у справі виховання підростаючого і наступних поколінь.

Нехай цвітуть під небом синьооким

Ще довго-довго дні й літа,

А тиха радість, чиста і висока,

Щоденно хай до хати заверта!

Бажаємо здоров’я, сонця у зеніті,

Любові, доброти і щастя повен дім,

Нехай у серці розкошує літо

І соняхом квітує золотим.

Хай постійний успіх, радість і достаток

Сипляться до вас, немов вишневий цвіт,

Хай життєвий досвід творить з буднів свята,

      Господь дарує довгих-довгих літ! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень