A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Скарби бабусиної скрині. Вишиванка в житті народів України.

Дата: 21.05.2020 14:56
Кількість переглядів: 1335

 

Шановна громадо!
Вітаємо вас з Днем вишиванки!
Вишиванка – це особлива національна традиція українців. А сам День вишиванки – хоч поки ще й не офіційне свято – покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Тож нехай це свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу!
Приміть поздоровлення від Будинків культури нашої громади. Творчо і талановито представили свої проекти працівники культури Мініна Надія, Мінін Олексій, Мардарь Тетяна, Козир Олена, Євсєєва Наталія, Євсєєва Тетяна, Буковська Віта, Вишнякова Тетяна.
Запрошуємо всіх бажаючих познайомтеся з культурною спадщиною нашого краю. Історичні стежки вишиванки підготували бібліотекари сільських бібліотек(Скавронік Лариса, Левченко Людмила, Чернігівська Лариса, Єждіна Олена, Вишнякова Ольга) – творчі проекти «Відкриваємо бабусину скриню».
Заклади освіти залучилися до акції «Вишиванка – наша національна святиня» і створили фотогалерею .
Дякуємо всім працівникам культури, освіти за творче натхнення і бажаємо всім жителям громади , щоб українська вишиванка щодня охороняла Вас, щоб благословляла на щасливе життя!
З повагою відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму.

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане до сприяння єдності  та культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

У 2020 році День вишиванки припадає на 21 травня.

Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї.

 Колектив Великоплосківського НВК протягом тижня

долучається до святкування   Дня вишиванки. Класні керівники проводять дистанційно виховні години, організовують  флешмоби за участю учнів «Одягни вишиванку». Діти також малюють малюнки, записують відеоролики «Бережи українське – носи вишиванку».

 Основна мета цих заходів –   збереження українських цінностей та їх популяризація серед учнів та населення загалом.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень