A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Пам'ятаємо...Перемагаємо

Дата: 12.05.2020 12:37
Кількість переглядів: 595

Фото без опису

 У ці весняні дні  жителі нашої громади  згадували всіх, чиє життя забрала війна, вшановували тих, хто боровся на фронтах Великої Вітчизняної війни, самовідданою працею в тилу наближав  Перемогу, виніс роки окупації та пекло концтаборів, у повоєнні роки піднімав країну з руїн. 752 наших співвітчизника віддали свої життя на фронтах війни. Їх імена викарбовано на гранітних плитах пам’ятників загиблим воїнам, їх імена  в нашій пам’яті і наших серцях.

   З теплом  і  вдячністю пам’ятають  подвиг захисників та визволителів рідного краю.Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні їх величний подвиг залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, якої зазнало людство. Грядущі покоління у вічному боргу перед Вами за обірвану війною юність, за надзвичайну мужність, силу духу, самопожертву, які Ви проявили в боях за рідний край.

   Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність усім, хто відстояв нашу Вітчизну. Обов’язок нащадків – бути гідними Вашого життєвого подвигу, усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.

Участників і свідків воєнних подій залишилося мало, але ми пам’ятаємо кожного воїна і свідка війни. Депутатський корпус на чолі з Головою громади Батуріним І.М. і секретарем Шлюшкіним С.Л. привітали всіх учасників війни, бойових дій, дітей війни нашої громади іменнимі вітальними листівками і квітами.

Біля пам’ятників воїнам-визволителям було проведено прибирання території працівниками закладів культкри, вишуканими квітами веде дорога до них. З любов’ю та турботою жителі громади доглядають за пам’ятками історії.

    9 травня в селах Великоплосківської громади пройшло урочисте покладання вінків, квітів на честь вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні .

На заходах  були присутні Великоплосківський сільській голова Батурін І.М., секретар Великоплосківської сільської ради Шлюшкін С.Л.. представники  відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму , представники навчальних закладів громади, представники сільхозпідприємств, мешканці сел громади.

Свої вітання в режимі он-лайн передали учні закладів освіти громади учасникам подій віни . Яскраві рисунки, зворушливі листівки, поетичні проекти линули на честь наших ветеранів. В них було стільки розуміння, співчуття, , пошани до наших співвітчизників .

 Ми, діти, внуки і правнуки визволителів - спадкоємці їх великої Перемоги,  пам’ятатаємо  полеглих і свято шануємо живих за їх героїчні ратні подвиги, їх самовіддану працю заради свободи і незалежності нашої Батьківщини, заради нашого світлого майбутнього.

Бібліотекарі сільських бібліотек с. Новосавицьке, с.Великоплоске, с.Слов’яносербка, с.Тростянець підготували проекти « Історія пам’яток   архитектури», в яких висвітлили історії створення пам’ятників загиблим воїнам-визволителям і воїнам-односельцям в роки Великої Вітчизняної війни . Бібліотекарі нашої громади Скавронік Лариса Василівна, Вишнякова Ольга Миколаївна, Левченко Людмила Володимирівна, Єждіна Олена Олександрівна,  Чернігіська Лариса Іванівна  дуже цікаво презентували свої проекти «Наші героїчні односельці» на сайті громади. Стільки історичних знахідок, стільки документальних фото!!!                                                                               

        Ми, які не знають жахів тієї тотальної війни, приносимо глибоку вдячність всім, хто не щадив себе на фронті і в тилу, хто визволив Україну, хто відродив з руїн і попелу її міста і села!

    Вам – воїнам-визволителям, від щирого серця завдячуємо свободою та мирним небом, тим, що сьогодні можемо жити у мирі, ростити дітей, радіти успіху в досягненні мети, посміхатися сонцю.

  Вклоняємося доземно солдатським вдовам, усім солдатам, які міряли дороги крізь війну, щоб нам сьогодні мріяти й любити.

   Нехай мир і злагода завжди живуть у Ваших душах і серцях, хай це світле травневе свято і наші щирі побажання додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень.

Вічна слава переможцям !

   «Ніхто не забутий!   Ніщо не забуте!» - лунають ці слова в травневі дні .  Вони на устах і в очах дітей і дорослих, вони в  малюнках і в похилених головах, вони  в весняних квітах, покладених до підніжжя пам'ятників, вони в нащих серцях...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень