A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Вибір професії – «перший крок» до побудови успішного життя

Дата: 27.04.2020 08:16
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

 Внаслідок введення загальнодержавного карантину для запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19, змінився звичний уклад життя кожного пересічного громадянина: школярі навчаються онлайн, багато працівників виконують роботу дистанційно, шукачі роботи отримують послуги також за допомогою інформаційних ресурсів. Життя сповільнилось, але не завмерло, й  питання щодо подальшого професійного самовизначення набуває актуальності для багатьох людей. 

Все ще існує поширена думка про нескладність багатьох професій, якими будь-яка людина може оволодіти і успішно працювати. Але життєві спостереження свідчать про те, що не всі люди однаково успішно справляються з одними і тими ж видами професійної діяльності. Дійсно, кожна людина, при бажанні може оволодіти будь-якою професією, але уникнути помилок і ускладнень самореалізації і професійного становлення – неможливо. Так, кожен може бути токарем, оператором, фрезерувальником тощо. Але чи буде він хорошим спеціалістом, майстром своєї справи – відповіді немає. Як же сьогодні, в умовах карантину, можна розібратись з проблемою вибору професії, з особистісними характеристиками, необхідними в тій чи іншій галузі? Які ресурси можна використати для визначення власних професійних схильностей?

Служба зайнятості продовжила використання інформаційного ресурсу «Платформа профорієнтації – Діагностичний комплекс «Моя професія: консультаційна мережа». За посиланням https://myprofession.com.ua можна самостійно пройти психодіагностичне тестування. З його допомогою можна визначити професійну мотивацію – глибинні професійні інтереси й цінності, психологічні властивості – психологічні схильності, схильність до певних видів професійної діяльності, здібності до видів діяльності. 

Онлайн-методики щодо визначення професійно-важливих якостей також доступні на сайті державної служби зайнятості за посиланням: https://ode.dcz.gov.ua, у розділі «Пройти тестування» або за посиланням http://profi.dcz.gov.ua/.

А відеосемінари з питань зайнятості, підвищення мотивації, розвитку компетенцій доступні на Освітньому порталі державної служби зайнятості за посиланням: https://ode.dcz.gov.ua або https://skills.dcz.gov.ua/.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень