A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Неписана історія Тростянецького округу

Дата: 06.05.2020 12:59
Кількість переглядів: 796

   «Війна пройшла, а горе залишилось...»

   Стоять обліски, стели, пам'ятники, могили невідомому солдату по всій українськой землі. Стоять вони і в селах нашої громади.

Фото без опису

Фото без опису

   Перший пам’ятник воїнам-визволителям і односельцям, які загинули у боях за свободу та незалежність Батьківщини в 1941-1945 р.р. був збудований майстрами будівельної бригади колгоспу Никифором Черновим та Трефилом Ковальовим у 1947 році. Головою колгоспу тоді був Агафон Єгорович Бакланов, а головою сільської ради Іван Петрович Гавриленко.
   На той час, коли Червона Армія відступала, і наступала , на цій землі було дуже багато могил загиблих радянських воїнів. В 1947 році було прийнято рішення зібрати останки всіх солдат в одну могилу, а в селі поставити пам’ятник . Останки з двох могил , в одній було шістнадцять солдат, а в другій – чотирнадцять були перенесені в одну могилу.

   В 60-ті роки в селі збудували новий пам’ятник загиблим воїнам, який стоїть і понині.

 

   В 1990 році головою сільської ради був Корецький Анатолій Миколайович. Зварювальник Недобой Віктор Васильович разом з колгоспниками зварив огорожу пам’ятника, а робітники будівельної бригади колгоспу зробили доріжку.

 

Братські могили на кладовищі.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень