A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Відзначення Дня Соборності (Великоплосківська ОТГ)

Дата: 22.01.2020 16:43
Кількість переглядів: 3304

 22 січня українці відзначають важливе національне свято –День Соборності України. Саме 22 січня 1919 року було проголошено Акт злуки –акт про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 

  22 січня 2019 року у Великоплосківській ЗОШ І-ІІ ст., за участю учителя історії  та учнів школи була проведена лінійка приурочена Дню Соборності України. У школі відбулися бесіди: «Україна Соборна – моя гордість і слава», години спілкування «Соборність-це єдність і злагода» з метою поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України.
      Для учнів 5-9 класів, вчителем історії було проведено інформаційний урок з нагоди свята, де використовувались мультимедійні засоби, а саме: фільми «Акт злуки УНР та ЗУНР», «День Соборності і Свободи України» та «Акт Злуки 22 січня 1919». 
      Учнями школи були створені стінгазета «22 січня – Великий день єднання», та малюнки на тему: «Україна – соборна».Великоплосківський НВК  долучився до відзначення Дня Соборності України.  Педагог-організатор Єгорова О.В. провела виховний захід  для 4, 5,6 класів   «Соборна  мати Україна – одна на всіх, як оберіг» . Виготовили  жовто-блакитних стрічки  та створили ланцюгу  єдності біля школи.
Вчитель малювання Карпова І.І.  оформила  виставку малюнків « Ми за єдину країну!»
Класні керівники  провели   виховні  години  в 5-11 класах.
Бібліотекар школи  Гребенщикова Н.І. провела  книжкова виставку на тему: « Соборна Україна – вільна та незалежна» та бібліотечний урок « Єдина Україна» в 2 класі.
 Також педагогом - організатором в 9 класі була  проведена акція « День Соборності та Свободи України»
 Учні 8 класу переглянули   відеофільм та презентацію  « Нехай не розмежованою залишиться навіки»
Бібліотекарі Великоплосківської бібліотеки-філіїї Чернігівська Л.І., Єждіна О.О. провели урок в 9 класі, присвячений Дню Соборності України. Цікаво провели вікторину по народознавству. Також презентували книги з історії України, в яких описані події того часу.

22 січня в 13,50 годин в Тростянецькому будинку культури був проведений тематичний захід до дня Соборності України. До заходу були залучені учні 6 класу, класний керівник Шульгіна Галина Романівна  та учениці  10 класу, бібліотекарі – бібліотекар Тростянецької сільської бібліотеки Вишнякова Ольга Миколаївна та бібліотекар Тростянецької ЗОШ  І-ІІІ ст.. Привалова Валентина Іванівна. Присутні гості мешканці села Тростянець. Пролунали вірші в виконанні Труханової Ангеліни, Дубровіної Вероніки, Демяненко Михайла, Аліферова Богдана,Аліферова Кирила. Для всіх заспівали дівчатка Химина Любов та Литвиненко Євгенія.  
Учні 2 класу Тростянецької ЗОШ познайомились із історією виникнення цього свята, переглянули презентацію «Україна Соборна», створили вінок «Україна», де було описано якою мріють бачити Україну діти. Ми розгадали кросворд «Українські символи» та у вигляді гри з цеглинками LEGO провели вікторину «З Україною в серці».. Учні 9-11 класів переглянули фільм «Свято Злуки. Політика пам’яті». Фільм дав відповіді на багато запитань і показав, що двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності.У 5-6 класах було проведено класну годину До Дня Соборності. Метою класної години було формування патріотичних почуттів та вшанування історичного надбання і здобутків своєї Батьківщини. Вчителі  1-4 класів провели вікторину До Дня Соборності. Учні декламували вірші, підготувавали стінгазету «Україна єдина»,розгадували кросворд  «Символи України». Взяли участь у конкурсі розмальовок серії « Краса і велич України». 
Наприкінці свята учні отримали розмальовки і із задоволенням їх розфарбовували.
 В Слов’яносербському НВК з нагоди Дня Соборності України та проголошення Акту злуки УНР ТА ЗУНР пройшли такі тематичні заходи: 
•    виховні години та години спілкування: «Україна – єдина Соборна  держава», «22 січня – День Соборності України», «Нас єднає Україна», «Соборність і злагода – умови процвітання України», «День Соборності України» ;
•    вікторина з використанням LEGO  «День Соборності»;
•    гра-вікторина «Любіть Україну!»;
•    урок-гра «Україна єднає»;
•    перегляди презентацій  художніх та документальних фільмів, які тематично пов’язані з цією датою;
•    книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці “Соборна Україна”;
•    оформлений стенд «22 січня – День Соборності України».
       Усі проведені заходи  підпорядковувались  меті  виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини, національної свідомості, людської гідності, пробудження інтересу до поглибленого вивчення iсторії та культурних надбань українського народу.

Слов’яносербський будинок культури разом з бібліотекою проводили теж тематичні виставки і урочисті заходи, присвячені Дню соборності України.
Урочисті заходи також пройшли в школі с. Новосавицьке. Учні продемонстрували свою любов та повагу до Украъни яскравими малюнками.
Урочистий захід «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг» провели керівники Великоплосківського БК.
Новосавицький БК провів мітинг мешкінців села, присвячений Дню Соборності України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень