Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Психологічна служба

Тиждень психології у Великоплосківському ОЗО- ліцеї

Тиждень психології – це цікаво, пізнавально та весело. У сьогоднішні, важкі для нашої країни, часи, дорослим і дітям не вистачає позитивних емоцій. Саме з метою покращити емоційний стан, розрадити і зацікавити був проведений у цьому році традиційний Тиждень психології. Цікаві заняття, веселі акції, пізнавальні виховні години нагадали учням, що найцінніші  речі у житті – безкоштовні. Це щирі посмішки, лагідні обійми, вірні друзі, захоплюючі мрії і добрі побажання.   Тиждень пройшов, а чи сподобалось учасникам? Хай про це розкажуть світлини!

08:17 23.04.2023

Розвиток уваги – ключ до успіху

Увага – зосередженість, спрямованість свідомості людини у даний момент часу на якомусь реальному або ідеальному об’єкті, явищі події тощо. Увага - це найважливіша якість, яка характеризує процес відбору потрібної інформації та відкидання зайвої.  Особливу роль відіграє увага в навчальній роботі школярів. Зосередженість, концентрація, спрямованість свідомості учня на певні предмети чи явища необхідні на всіх етапах його навчальної діяльності. Часто нерозуміння навчального матеріалу, поява помилок під час виконання самостійних завдань, пояснюються не відсутністю здібностей до певних видів занять, не слабкою кмітливістю чи поганою пам’яттю, а саме недостатньою уважністю.          Молодший шкільний вік найсприятливіший для розвитку уваги. Без достатньої сформованості цієї психічної функції процес навчання неможливий. Ось чому розвиток довільної уваги стає умовою подальшої успішної навчальної діяльності школяра, а отже і завданням першорядної важливості для вчителя та психолога. Сьогодні з учнями 1 класу було проведене розвивальне заняття з елементами тренінгу «Розвиваємо увагу».

15:32 04.04.2023

Взаємодія школи та батьків

24.03.2023 комісією Ради профілактики правопорушень у складі соціального педагога, практичного психолога і класних керівників 8, 9-А класу проведено рейд-відвідування сімей учнів Великоплосківського ОЗО-ліцею  з метою контролю за проведенням вільного часу на канікулах. У бесідах з батьками обговорили можливі труднощі у навчанні і спілкуванні,  проаналізували динаміку виправлення ситуації.

13:14 24.03.2023

Практичний психолог в дії

Війна викликає відчуття безпорадності й незахищеності – як у дітей, так і в дорослих. Тому одним із головних завдань закладу освіти є повсякденна психологічна допомога та емоційна підтримка учасників освітнього процесу.    Підтримати учнів учителі можуть власною стійкістю та спокоєм. Саме тому під час канікул доцільно оцінити психоемоційний стан педагогів та надати їм рекомендації спрямовані на збереження і зміцнення психічного здоров’я, навчити технікам  стабілізації емоційного стану (техніка заземлення, дихання, самомотивації тощо).      Аби підтримати педагогів, які працюють в умовах сьогодення, практичний психолог щодня проводить індивідуальні бесіди і консультації . Вони охоплюють чимало актуальних питань: проведення уроків під час війни, створення безпечного простору та уникнення конфліктів під час навчання, як говорити з дітьми про війну та допомогти їм пережити втрату, як допомогти учням розуміти та висловлювати свої емоції.

12:44 23.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень