Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Народний вокальний ансамбль "Слов'янка" готується до творчого звіту своєї діяльності

Дата: 26.09.2024 18:12
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

 Напередодні  свята   - 202 річниці рідного села, народний вокальний ансамбль «Словʼянка» готується до творчого звіту своєї діяльності.

Народжений у любові до пісні, талановитий колектив великоплосківських дзвінкоголосих красунь ось уже дванадцять років є пісенною візитівкою села. Десять з них - у статусі народного колективу.

Творчий шлях нашого ансамблю невеликий , але був насичений багатьма подіями та заходами, пов'язанами з рідним селом.

Ансамбль був створений 31 жовтня 2012 року. І вже 17 листопада він вперше вийшов на сцену Великоплосківського будинку культури, під час  святкового  концерту, присвяченого Дню сільського господарства. Виступ так припав до душі глядачам, що було прийнято рішення продовжити репетиції. До виступів готувалися відповідально і старанно,використовуючи триголосся  у виконанні народних пісень. 

Ансамбль незмінно брав участь у районних конкурсах: «Талановита Великомихайлівщина», «Дивограй», «Мелодія душі». Натхненна праця пісенного колективу відзначена численними творчими винагородами.

У 2014 році ансамблю було присвоєно звання "Народний", а 2017 та 2020 «Славʼянка» вчергове успішно підтвердила свій високий творчий статус. У 2020 році колектив перейшов на новий формат виступу і використовує онлайн ресурс з елементами колажу зображення, що привертає багатьох користувачів соціальних мереж.

 Протягом 2021-2023 років ансамбль взяв участь у V –ому районному Фестивалі Вертепів та колядницьких колективів «З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!»(офлайн участь), Всеукраїнському мистецькому конкурсі "ЖІНОК ОСПІВУЮ КРАСУ"(дистанційна участь),  у Другому Всеукраїнському багатожанровому мистецькому конкурсі «Квітуча.Вільна.Незалежна»(дистанційна участь), ІІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі  юнацького та молодіжного мистецтва «КОЛЬОРОВИЙ ДРАЙВ»( дистанційна участь). Колектив  посів призові місця, «Словʼянку» нагороджено Дипломами II ступеню. Ансамбль взяв участь у заходах до Дня Матері, Дня Конституції, Дня працівників освіти, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня Незалежності України, Дня працівників сільського господарства, Дня захисників та захисниць України. У творчому доробку цих років і  участь у фестивалях народної творчості «Купальські роси», «Масляна», "Свято трійці",які було організовано та проведено відділом освіти, культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради.

З року в рік народний вокальний ансамбль «Слов’янка» продовжує традиції майстерного виконання народних укранїських пісень, тож знову і знову лунають у виконанні талановитих плосківчанок українські народні пісні на славу, радість і процвітання рідного краю. Від виступу до виступу зростає і творчий потенціал пісенного колективу: виконання la accapella, жанрові музичні композиції, художнє оформлення концертних номерів: український народний костюм,  ліричний образ, костюм морської тематики, костюм воєнної тематики, джазової тематики, сільської народної тематики роблять виступи ансамблю яскравими і незабутніми, дарують  насолоду чисельним шанувальникам творчості «Словʼянки».

 2022-2023 роки стали часом оновлення репертуару колективу. У програми виступів увійшли патріотичні пісні, що набули нового змісту  в реаліях сьогодення. Ансамбль взяв участь у благодійних концертах на підтримку ЗСУ і з нагоди Дня Незалежності України, Дня Матері, Міжнародного дня сім’ї, Дня захисників України, Дня працівників сільського господарства, а також благодійній акції «Тепло на фронт», «Вперед до Перемоги!».

У 2024 році долучилися до благодійних заходів, проведених творчими колективами громади до 210-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка та Дня Незалежності України. 

Творчий колектив незмінно підтримує місцева влада, представники аграрного бізнесу, підприємці.

Запрошуємо всіх шанувальників української пісні на свято творчості та таланту!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень