Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

👩🏻‍❤️‍👨🏼 Вже понад рік як молодята в Україні користуються послугою з подання заяви про державну реєстрацію шлюбу через портал «Дія»

Дата: 20.08.2024 08:45
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

 

👩🏻‍❤️‍👨🏼 Вже понад рік як молодята в Україні користуються послугою з подання заяви про державну реєстрацію шлюбу через портал «Дія». Так, від початку офіційного запуску сервісу понад 30 тисяч пар скористалися можливістю подати заяви онлайн.

Вказана послуга дозволяє нареченим приділяти більше часу одне одному та безпосередній підготовці до весільного дня — менше ніж за 15 хвилин ви можете обрати місце, час та формат церемонії.

Також нагадаємо, що подати заяву може кожен громадянин України з 18 років за наявності електронного підпису 🔐

Як подати заяву?

🔸 Авторизуйтеся на порталі Дія.

🔸 Натисніть Послуги ➡️ Сім’я ➡️ Заява про шлюб.

🔸 Заповніть заяву та виберіть деталі церемонії.

🔸 Відправте заяву нареченому/нареченій для заповнення даних про себе, сплати адміністративного збору та підписання електронним підписом.

🔸 Далі вам повернеться заява. Ви також маєте підписати її Дія.Підписом чи іншим КЕПом.

Дистанційний формат подачі заяви значно спрощує процедуру, мінімізуючи фізичну присутність заявників у відділах державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС), що підвищує рівень зручності для молодят. Надалі відділ ДРАЦС здійснює опрацювання поданої заяви протягом одного робочого дня з моменту її отримання.

💒 Після завершення перевірки та обробки заяви наречені мають змогу отримати офіційне підтвердження про її прийняття та подальшу реєстрацію, що дозволить швидко перейти до планування та організації шлюбної церемонії відповідно до обраних ними параметрів.

💻📲 Незабаром планується повна цифровізація процесу державної реєстрації шлюбу, що передбачає переведення всіх етапів цієї процедури в електронний формат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень