Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

" ОБІРВАНІ МРІЇ....."

Дата: 17.07.2024 11:07
Кількість переглядів: 256

Фото без опису

Сьогодні, 17 липня , минає два роки з дня трагічної загибелі Захисника України, нашого земляка Жупанова Андрія Івановича.

З дитинства Андрій мріяв стати військовослужбовцем і у 2016 році його мрія здійснилась – вступив до Військової Академії (м.Одеса). За роки навчання в академії показав себе з найкращої сторони – приймав участь у змаганнях з армреслінгу, отримував високі показники у навчанні.

19. 06. 21 рік - закінчив Військову Академію (м.Одеса) з відзнакою за спеціальністю спеціаліст ракетно-артилерійського озброєння (461 навчальна група) у званні лейтенант.

  Лейтенант військової служби за контрактом Жупанов Андрій Іванович, призначений наказом Міністра оборони України (по особовому складу) від «19» червня 2021 року №226 на посаду начальника служби ракетно – артилерійського озброєння технічної частини військової частини А2980, ВОС - 7050003 (м. Подільськ). «05» серпня 2021 року справи та посаду прийняв і приступив до виконання службових обов’язків за посадою.

  Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022, в особовому складі частини, безпосередньо приймав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України у Херсонській області (м. Олешки); м. Миколаїв, село Прибузьке, село Шевченкове, село Котляреве Миколаївської області

   Наказом КВОК "Південь" №252 від 19. 06. 2022 року лейтенанту Жупанову Андрію Івановичу присвоєне звання "Старший лейтенант".

   Старший лейтенант Жупанов Андрій Іванович, начальник служби ракетно – артилерійського озброєння технічної частини військової частини А2980, який був прикомандирований до заступника командира військової частини А1619 з озброєння з метою виконання завдань щодо відсічі збройної агресії з боку Російської Федерації, де і виконував свої службові обов’язки. 17 липня 2022 близько 03:03 ворогом було нанесено серію ракетних вибухів ракетами С – 300 по тиловому пункті управління військової частини А1619 в місті Миколаєві, де й знаходився старший лейтенант. Через декілька годин, з під завалів дістали тіло військовослужбовця без ознак життя з чисельними переломами кісток скелета, після чого тіло було евакуйовано медичною службою.

21. 07. 2022 року похований з усіма почестями на кладовищі у рідному селі Великоплоске.

Герой віддав своє життя, захищаючи нашу землю. Обірвалося життя справжнього патріота, надзвичайної і світлої людини, Воїна, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі.

Вічна пам'ять  захиснику  України! Він буде завжди жити у наших серцях.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень