Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

5-річчя діяльності громади. День 4. Наші підприємці

Дата: 05.07.2024 18:00
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

Розвиток підприємництва є одним з найважливіших чинників становлення економіки громади та створює умови для успішного розвитку малого бізнесу. У Великоплосківській територіальній громаді склалась стабільна ситуація щодо підприємницького середовища. Якщо відбуваються коливання в ту чи іншу сторону, то вони є незначними та здебільшого спричинені об’єктивними факторами, які є характерними для держави, регіону, району.

У 2020 році на території громади було зареєстровано 25 підприємств - юридичних осіб та 94 фізичних осіб-підприємців. Станом на 01.01.2024 року - 32 підприємств - юридичних осіб та 98 фізичних осіб-підприємців, що вказує на тенденцію зростання.

Малий та середній бізнес, основним видом економічної діяльності якого є роздрібна торгівля, відіграє важливу роль у соціально-економічному розвитку громади.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Торгівля на території сільської ради представлена 30-ма торгівельними закладами, які повністю забезпечують населення продуктами харчування та промисловими товарами, з них 16 продуктового постачання та 14 - непродуктового. В минулому році відкрився заклад громадського харчування.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Аптечні послуги в с. Великоплоске надає ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "АПТЕЧНА МЕРЕЖА"ФАРМАЦІЯ".

Фото без опису

З метою довгострокової стратегії планування та забудови території населених пунктів, впорядкування земельних ділянок громадської забудови Великоплосківська сільська рада розробила генеральні плани населених пунктів:  с. Великоплоске та с. Тростянець, які затверджені рішеннями сільської ради від № 9 – VІIІ від 04.11.2020 року та № 72 – VІII від 24.12.2020 року відповідно, на підставі яких приймаються рішення ради про погодження розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Виконуючи дане рішення, підприємці здійснюють благоустрій прилеглої території, встановлюють урни для сміття, зовнішнє освітлення, завдяки чому наші села виглядають привабливіше.

Єдиний податок, який сплачують підприємці, становить значну частку доходів місцевого бюджету, хоча його відносна важливість дещо знизилася. У 2020 році він складав 21,2% податкових надходжень, а в 2023 році - 17,3%. Це вказує на стабільний розвиток малого та середнього бізнесу в громаді, який залежить від дестабілізуючих обставин – Covid19, війна.

Наші підприємці не тільки розпочали власну справу та взяли на себе відповідальність за добробут своєї сім’ї, але й сприяють вирішенню соціально-економічних проблем громади, створюють нові робочі місця, наповнюють державний та місцевий бюджети.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Одним з показників успішності громади є власні надходження. Успішними територіальні громади можуть стати тільки ті, де є успішні підприємці.

В складних умовах сьогодення підприємці продовжують здійснювати підприємницьку діяльність, сплачувати відповідні податки, не залишаються байдужими та усі без винятку готові підтримувати Збройні сили України і наближати омріяну Перемогу.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень