Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

5-річчя діяльності громади. День 3. Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної Великоплосківської сільської ради»

Дата: 03.07.2024 11:45
Кількість переглядів: 164

З метою надання якісної та швидкої медичної допомоги населенню громади 30.08.2022 року було створено Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Великоплосківської сільської ради" в с. Великоплоске.

Фото без описуДекілька місяців тривав капітальний ремонт приміщення.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

В амбулаторії є два кабінети сімейного лікаря, кабінет щеплень та лабораторний кабінет. Всі вони оснащені необхідним медичним обладнанням та сучасними меблями. Для проведення лабораторних аналізів було закуплено гемматологічний аналізатор ZYBIO 5, який дозволяє робити обширний аналіз крові (27 показників), аналізатор LX-series URINE Analezer для загального аналізу сечі, аналізатор Sunostik для проведення біохімічних аналізів крові-загальний холестирин та глюкоза крові. Загальні витрати коштів з місцевого бюджету на ремонт та облаштування амбулаторії склали більше 2,5 млн. гривень.

Фото без описуФото без опису

18.03.2023 року відбулось відкриття Центру за участю представників  Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації на чолі з директором Департаменту Наталією Одарій-Захар’євою. Очолює Центр Катерина Труханова.

Фото без описуФото без опису

Протягом 2023 року було надано близько 1500 консультацій лікарем-педіатром  КНП «Центр первинної медико-санітарної Великоплосківської сільської ради» Ганною Барською. Фахівцями було зроблено 280 аналізів різного направлення за допомогою нового медичного обладнання і 70 досліджень діагностики хвороби серця (електрокардіографія).

Фото без опису Фото без опису

Протягом 2023 року населення громади уклали 133 декларації з лікарем –педіатром КНП «Центр первинної медико-санітарної Великоплосківської сільської ради». Лікар  надає консультації  в кожному старостинському окрузі громади. Виїзд спеціаліста здійснюється кожний тиждень в заплановані дні до с. Слов’яносербка, с. Тростянець та с. Новосавицьке.

Згідно з рішенням депутатів сільської ради для Великоплосківської амбулаторії за рахунок коштів місцевого бюджету закуплено новий автомобіль Renault DUSTER, який спеціально призначений для потреб медичного персоналу.

Фото без опису

 

Налагоджена співпраця Центру з іншими медичними підприємствами області. В 2023 році проводили консультації в населених пунктах громади лікарі Одеської обласної лікарні з напрямку гінекології та педіатрії, спеціалісти Комунального некомерційного підприємства «Роздільнянська багатопрофільна лікарня» Роздільнянської міської ради. Серед них були фахівці з різних галузей медицини, такі як: гінекологія, кардіологія, терапія, хірургія та лікарі-діагности з ультразвукового дослідження черевної порожнини. В лютому 2024 році   провели  прийом в КНП «Центр первинної медико-санітарної Великоплосківської сільської ради» спеціалісти з ДУ "Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П.Філатова» НАМН Україні в рамках спеціального проекту "Збережемо зір". В квітні 2024 року проводили консультації спеціалісти КНП «Роздільнянська багатопрофільна лікарня»

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Налагоджена співпраця Центру з благодійними організаціями «UNIСEF», які надають медикаменти, дитяче харчування малозахищеним верствам населення громади.

Піклуємося про здоров'я мешканців та продовжуємо удосконалювати наші послуги для забезпечення кращої медичної допомоги населенню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень