Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

5-річчя діяльності громади. День 3. Разом до перемоги!

Дата: 03.07.2024 11:00
Кількість переглядів: 193

Фото без описуЗ початком війни всі зусилля громади були спрямовані на допомогу захисникам та підвищення обороноздатності держави. Сільська рада надавала допомогу як у придбанні паливно-мастильних матеріалів, будівельних матеріалів, бетонних блоків, організації харчування, так і у забезпеченні бригади територіальної оборони автотранспортом (автомобіль ГАЗ Соболь).

Відповідно до розпорядження №32/02-04 від 02.03.2022 «Про передачу майна в тимчасове користування на період введення воєнного стану на території Великоплосківської сільської ради» підрозділу територіальної оборони В/Ч А7349 було передано в тимчасове користування ГАЗель. Ще один автомобіль після комплектації готується на фронт.

Шляхом виділення матеріальної допомоги учаснику бойових дій нашої громади (всього 200 000 грн) та спільними зусиллями придбали позашляховик для виконання бойових завдань.

Фото без опису

Сільськогосподарські товариства також всебічно долучалися до роботи (риття окопів, бліндажів, виробництво протитанкових їжів, надання залізобетонних плит, стовпів та інше). Передали не одну одиницю автомобільної техніки.

З 2022 року у Великоплосківській сільській раді діє Програма підтримки територіальної оборони.

Фото без опису

Метою Програми є здійснення заходів щодо матеріально-технічного забезпечення потреб особового складу батальйону Сил територіальної оборони Збройних Сил України комп’ютерною технікою, канцелярськими товарами, проведення поточного ремонту будівлі, в якій планується розташування батальйону для підтримання боєготовності та ефективного виконання завдань щодо захисту державного суверенітету і незалежності держави, охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, території і населення району, боротьби з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями, а також підтримання безпеки і правопорядку.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету.

У 2022 році було виділено кошти на матеріально-технічне забезпечення загонів ТрО, які розташовані на території нашої громади, в загальній сумі 236 618 грн.

У 2023 році Великоплосківська сільська рада надала субвенцію обласному бюджету Одеської області на підтримку ТРО та ЗСУ у розмірі 460 000 грн, у поточному році – субвенцію державному бюджету з метою підвищення боєздатності 3-ї окремої штурмової бригади для придбання безпілотників у розмірі 300 000 грн.

Фото без опису

На сьогоднішній день в громаді активно проводяться благодійні акції, ярмарки, оголошуються збори коштів. Спільними зусиллями було придбано тепловізор на загальну сумі 67 950 грн, старлінк – 23 450 грн та інші, необхідні для наших бійців матеріали. Місцеве населення здає кров для наших бійців.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Ми вдячні всім, хто захищає та боронить нашу Батьківщину!

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Пам'ятаємо кожного Героя України, хто віддав своє життя за нашу свободу та незалежність. Вічна пам'ять та шана нашим Героям!

Фото без опису

Готеляк Іван Вікторович

Фото без опису

Баєв Іван Олександрович

 

Фото без опису

Жупанов Андрій Іванович

 

Фото без опису

Дрозд Василь Олександрович

 

Фото без опису

Геращенко Володимир Олександрович

Фото без описуГрицук Сергій Михайлович

 

Фото без опису

Попов Сергій Михайлович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень