Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

5-річчя діяльності громади. День перший. Розвиток народної творчості та аматорського мистецтва

Дата: 01.07.2024 12:52
Кількість переглядів: 142

Народні колективи. Танцювальний гурток "PULSE".

Основним напрямком роботи клубних закладів громади є розвиток народної творчості та аматорського мистецтва. Традиції виконання українських народних пісень та сучасної  патріотичної пісні зберігають і підтримують    народні колективи громади: Великоплосківський народний хор та народний вокальний ансамбль «Слов’янка». 

Творчі колективи  у 2014, 2017 та 2020 роках захистили  звання «Народний». 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фінансування роботи керівників колективів здійснюється за рахунок місцевого бюджету. Колектив ансамблю вирішив значну частину зарабітної плати керівника народного ансамблю "Слов'янка" витратити на оновлення сценичних костюмів, тому до великого репертуару пісень колективу є свій сценічний образ, який гармонійно поєднує творчість діші і краси.  Народні колективи постійно приймають участь у заходах до Дня Матері, Дня Конституції, Дня працівників освіти, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні , Дня Незалежності України, Дня села, Дня працівників сільського господарства, Дня захисників та захисниць України, День вшанування пам'яті Захисників України.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 В 2022-2023 роках колектив велику увагу приділив поновленню репертуару патріотичними піснями , що набули нового змісту  в реаліях сьогодення. Ансамбль прийняв участь у благодійних концертах на підтримку ЗСУ і з нагоди Дня Незалежності України, Дня Матері, Міжнародного дня сім’ї, Дня захисників України та Дня працівників сільського господарства.  Прийняли участь у благодійній акції «Тепло на фронт», «Вперед до Перемоги!»  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Колективи прийняли участь у V –ому районному Фестивалі Вертепів та колядницьких колективів «З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!»(оф-лайн участь) , у Всеукраїнському мистецькому конкурсі "ЖІНОК ОСПІВУЮ КРАСУ"(дистанційна участь),  у Другому Всеукраїнському багатожанровому мистецькому конкурсі «Квітуча.Вільна.Незалежна»(дистанційна участь), у ІІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі  юнацького та молодіжного мистецтва «КОЛЬОРОВИЙ ДРАЙВ»( дистанційна участь). Колективи  посіли призові місця та нагороджено Дипломами II ступеню.

Фото без опису

Колективи намітили творчі плани на майбутнє. Вокальний колектив "Слов'янка" готуює звітний благодійний  концерт на підтримку ЗСУ  творчої дільності за 2021-2024 роки до Дня села Великоплоске. 

 

З серпня 2022 року в громаді починає працювати танцювальний гурток «PULSE» під керівництвом Євгенія  Єждіна . Діти громади із заохоченням відвідують уроки танцювального мистецтва і набувають професійні навички.

Фото без опису

Фото без опису

 

Після річної праці над створенням танцювального колективу і розбиття на групи згідно вікової категорії, для жителів громади було організовано благодійні концерти на підтримку ЗСУ. Діти із задоволенням демонстрували танцювальні навички та показали майстерність виконання різних жанрів танцю.

Танцювальний колектив «PULSE» постіно приймає участь у благодійних заходах, які проводяться на території громади та приймають участь у творчих конкурсах Всеукраїнського, обласного етапу. Проведено "тур" по громаді з нагоди річниці танцювального колективу з благодійними концертами в підтримку ЗСУ. На кошти, зібрані на концертах було закуплено необхідні речі для військових -односельців.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 8 червня 2024 року старша фітнес - група танцювального гуртка Pulse взяла участь у конкурсному фестивалі в Одесі INTERNATIONAL ART FEST "PRODANCE".

Це був наймаштабніший конкурс за останні роки: в ньому взяли участь 1070 учасників у складі 281 команд у різних номінаціях! Змагаючись у номінації Street Performance/ Small group (4-9)/ Adults (14+ років) наші дівчата вибороли ІІ місце!

Фото без опису

Дякуємо всім: керівництву громади, батькам вихованців та творчим аматорам сцени за підтримку розвитку аматорського мистецтва і народної творості на території громади. Дякуємо нашим захисникам за можливість розвивати інтереси дітей і робити свої внески у розвиток культури Великоплосківської громади!

Будемо продовжувати розвивати вокальне та танцювальне мистецтво і здобувати перемоги на "творчому фронті"!
 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень