Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

5-річчя діяльності громади. День перший. Розвиток бібліотечної справи у громаді.

Дата: 01.07.2024 10:16
Кількість переглядів: 187

Значною подією для галузі культури громади було створення 04 квітня 2021 року на території громади Комунального закладу «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради» як юридичну особу, яка у своїй структурі має відокремлені структурні підрозділи- філії:      

- Новосавицька філія Публічної  бібліотеки Великоплосківської сільської ради; - Слов’яносербська  філія Публічної  бібліотеки Великоплосківської сільської ради;-Тростянецька  філія Публічної  бібліотеки Великоплосківської сільської ради.

Фото без опису

Напередодні була проведена велика робота працівників бібліотеки по проведенню ремонтних робіт у приміщенні. У 2019  році було замінено вікна та у 2020 році поновлено інтер’єр приміщення , пофарбування стін та стелі, зроблено інтер’єрні малюнки.  Відвідувачі почувають себе затишно та комфортно в оновленій бібліотеці.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

03 грудня 2021 року КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради передано комплект обладнання для створення культурно-освітнього медіа-центру на базі закладів культури в рамках обласної програми «Культура Одещини 2020-2022 роки» на підставі розпорядження Одеської обласної державної адміністрації від 26.08.2021 р. №889/од-2021 та наказу Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації від 26.08.2021 р. №164, а утримувач приймає: один комплект  у сумі 116100,00 грн.  КЗ «Публічної бібліотеки Великоплосківської сільської ради» перетворився на культурно-освітній медіа-центр. За рахунок обласного бюджету він обладнаний сучасними комп'ютерами, веб-камерами та проектором. Новий медіа-центр став центром культурного та освітнього дозвілля мешканців цієї громади. Отже, у переобладнаному приміщенні  проводяться уроки, позакласні заходи, різноманітні семінари, вебінари, а також буде організовано перегляд телепрограм та фільмів.

Фото без опису

Фото без опису

За кошти місцевого бюджету для облаштування освітнього медіа-центру в бібліотеці було закуплено необхідні меблі : стільці, жалюзі вертикальні, інфрачервоний обігрівач, комплект м’яких пуфів «Камелія», комод, письмові столи  та шафа.

Фото без опису

Завдяки оновленню матеріально-технічної бази бібліотеки постійно проводяться заходи у новому форматі: перегляд сучасних відеопроєктів, презентацій, сучасних фільмів українського виробництва, ознайомлення з творами сучасних письменників в електронному варіанті. До державних світ проводять флешмоби та творчі вистави національно-патріотичного направлення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

На базі бібліотек   громади працюють гуртки краєзнавчого напрямку «Скарбничка рідного краю», проходять години спілкування та творчості з людьми похилого віку. На заходи запрошуються всі бажаючі та особлива увага надається людям категорії ВПО. Вони мають змогу поспілкуватися з жителями нового для них середовища , розкрити свої таланти та отримати «психологичну» підтримку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Визначною подією для мешканців села Великоплоске   було створення музейної  кімнати, на ремонт якої із місцевого бюджету  виділено кошти.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

27 вересня 2022 р. у селі Великоплоске визначна подія. Відбулося урочисте відкриття краєзнавчого музею. Відкриття показало, що почався новий етап у розвитку духовного життя села.

 Фото без опису

Нові освітні програми надали нові напрямки вивчення творчості українських сучасних  письменників. Згідно Комплексної програми розвитку культури Великоплосківської  сільської ради на 2021-2024 роки «Розвиток культури на території  Великоплосківської об’єднаної територіальної громади» затвердженої сесією Великоплосківської сільської ради від 24 грудня 2020 року №57-VIII для КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради»  придбали твори сучасних українських авторів, які читають діти за новою шкільною програмою. Нові видання було закуплено на суму 17 тис. грн. Тепер учні мають можливість прочитати нові видання в бібліотеках нашої громади

Фото без опису

Фото без опису

Дякуємо  Великоплосківському сільському голові  Івану БАТУРІНУ та Депутатському корпусу Великоплосківської сільської ради за підтримку розвитку бібліотечної галузі в громаді!

Плануємо і надалі розвивати читатцькі компетенції у жителів всіх вікових категорій нашої громади. Приходьте за порадою, усмішкою та добрим словом, а головне за книгою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень