Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 21.06.2024 15:30
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Щороку цього дня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Цей день став символом героїзму та мужності українського народу, який не підкорився тоталітарному режиму та постраждав від його розправ

 

Вічна пам'ять полеглим на полі бою, Честь і слава - живим героям! Пам'ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до тебе спогади - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть, війни в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

До Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни Тростянецька сільська  бібліотека та СБК для користувачів підготували  книжкову виставку і провели історичну годину ,,Тих днів у пам'яті нестерти і сьогодні'', та поклали квіти до братської могили.

Страшне слово,,війна'' увірвалося в життя людей. Усіх охопило пронизливо- щемливе почуття тривоги за свою Вітчизну, за життя рідних і близьких, над якими нависла смертельна небезпека. Але в ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий, а перемога буде за нами. Сьогодні вже мало залишилося живими тих , хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу,навічно залишаться у вдячній пам'яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень