Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Гайд безбар’єрних подій» – це ще один розділ «Довідника безбар’єрності», де зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

Дата: 20.06.2024 10:40
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

    Питання безбар’єрності в Україні важливе і актуальне. Безбар’єрність означає забезпечення рівних можливостей та доступу для всіх, незалежно від їхнього фізичного, інтелектуального, психологічного стану. Важливо створити умови, в яких люди з обмеженими можливостями можуть активно брати участь у суспільному житті, працювати, отримувати освіту та доступ до послуг, які надаються всім громадянам.

   Україна прийняла законодавчі акти для покращення безбар’єрності в різних сферах життя, таких як транспорт, освіта, медицина, інфраструктура та інші. Однак існують проблеми, пов’язані з виконанням цих нормативів і створенням безбар’єрних умов на практиці. Робота над цими питаннями вимагає спільних зусиль уряду, громадських організацій та громадян для створення більш інклюзивного суспільства, де всі можуть рівно брати участь у житті країни. В країні була створена «Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору до 2030 року», ініційовані професійні дискусії, запущені рекламні кампанії. Але з початком великої війни проблема безбар’єрності стала актуальною як ніколи, адже тисячі українців отримали травми внаслідок бойових дій, і зараз вчяться життю в незвичній для себе реальності.

  «Гайд безбар’єрних подій» – це ще один розділ «Довідника безбар’єрності», де зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

   Гайд безбар’єрних подій дає зрозумілі і, що дуже важливо, цілком реальні для втілення поради, як зробити будь-який захід – онлайн або офлайн – з повагою і увагою до всіх його учасників.

    Гайд безбар’єрних подій створено у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».

    Гайд безбар’єрних подій розміщений окремим розділом у «Довіднику безбар’єрності» за посиланням https://bf.in.ua/hajd-bezbar-iernykh-iventiv. Також його можна завантажити у форматі книги зпосиланням https://bbu.org.ua/gaid-bezbar-iernih-podii.

Фото без опису

   Працівники  КЗ "Публічна бібліотека  Великоплосківської сільської ради" спільно з колективом Великоплосківського СБК провели захід для відвідувачів з використанням методичних рекомендацій «Гайд безбар’єрних подій».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень