Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Токсична поведінка: що треба знати?

Дата: 14.06.2024 10:59
Кількість переглядів: 63

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Якщо комунікація з деякими людьми здається тобі нестерпною і виснажливою, то, може, тобі не здається? Можливо, ти маєш справу з людиною з токсичною поведінкою ☝️

Часто люди можуть поводитися токсично через виховання чи життєвий досвід і не знають здорових способів боротьби з власним стресом. Саме тому, щоб відновити рівновагу та нормалізувати власний емоційний стан, вони намагаються вилити негатив на людей із власного оточення, чим можуть їх ранити.

То що робити? Як комунікувати з такою людиною? Ось кілька стратегій:

📍 не мовчати, якщо поведінка цієї людини неприємна тобі, адже відповідальність за наші кордони лежить насамперед на нас;

📍 установити жорсткіші межі;

📍 контролювати реакції та дії у відповідь на вчинки таких людей;

📍 зосередитися на собі та власних цінностях.

У випадках, коли такі підходи не працюють, спробуй звернутися за допомогою до фахівця з психічного здоров’я. Або відпусти таку людину та припини спілкування взагалі 🤲

Що скажеш? Маєш досвід взаємодії з такими людьми? Поділися в коментарях ⬇️

На зображенні може бути: текст «Ознаки, Яи можуть вказувати, вказу що людина ае токсичну повединку: ПОРУЧ 13 НЕЮ... видчуваеш збентеження, сором, провину та iHIIIİ неприем1 емоци думаеш, Що заслуговуеш на вибачення, але НίкОЛИ ix не отримуеш завжди мусиш захищатися та вίдстоювати себе н.колИ не почуваешся ПовНиТЮ комфортно ဆ8 втрачаеш втра впевнен.сть усобі у сб. TBOI потреби гнорують страждае твоя самооцинка видчуваеш себе погано та виснажено»

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст «ЛЮДИ 3 ТОКСИЧНОЮ ПОВЕДинкою... ПоТРЕБУЮТЬ БАГАТО УВАГИ ΤΑ МАНПУ ПУЛЮютЬ IM завжди може бути Щось потрибно вίД тебе, але не завжди вонИ вίдповдають такою Ж увагою. Наприклад, це можуть бути ч телефи ДЗВиНКи, пов.домлення та зчί. KpiM того, токсичи люди можуть брехати, викривлювати ПОДИ., щоби отримати увагу або те, Що iM потрибнο.»

На зображенні може бути: текст «люДи 3 ТОксичною ПОВЕДинкою... НЕ можуть РАДИТИ ЗА ТЕбе Yce через заздристь, егоцентризм, втрату контролю над стосунками, яи вони намагаються контролювати, або постиине поривняння тебе 3 собою. Зверни увагу, якщо людина принижуе тебе, навить жартома.»

На зображенні може бути: текст «ЛюДИ 3 тОксичноЮ ПОВЕдинкою... ПОВЕ НЕ ШаНУютЬ TBOI КОРДОНИ Ти можеш безл.ч pa3iB повторювати, що ситуация чи вчиНок тоб. неприемний, але тебе так i не почують. Бо y таких людей зазвичай низький рвень и.»

На зображенні може бути: текст «люди 3 ТОКсичною ПОВЕ ПОВЕДинкою.. HE БЕРУТЬ ВДПОВΙДАЛЬНОСТИ Якщо ти скажеш людинί, що вона образила тебе, наймовірнше, отримаеш звинувачення звинуе y надмирний чутливос на свою адресу. KpiM того, люди 3 токсичною повединкою люблять драму i можуть навмисно влаштовувати сцени та скандали на piBHOMy μί.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень