Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

16 червня 2024 року— День батька в Україні

Дата: 17.06.2024 10:35
Кількість переглядів: 32

Фото без опису16 червня 2024 року, в Україні відзначають День батька. У нашій країні його традиційно святкують у третю неділю червня. Таку дату на державному рівні затвердили згідно Указу Президента України № 274/2019, підписаного 18 травня 2019 року, з метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства та визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей. До того часу День батька в Україні відзначали неофіційно у різні місяці — в червні або у вересні.

Загалом День батька святкують у 80-и країнах світу. Першими почали вітати татусів у Сполучених Штатах Америки з 1910 року. Ініціювала свято дочка ветерана американської громадянської війни Сонора Додд з Вашингтону. Але в США національним с святом цей день став у 1966 році, коли тодішній Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня Днем батька. Опісля цей свято на офіційному рівні почали запроваджувати й інші держави.

Зокрема, у третю неділю червня, крім України та США, День Батька відзначають у Великій Британії, Франції, Канаді, Японії, Перу, Аргентині, Венесуелі… А ось у Польщі його святкують 23 червня, а 19 березня — в Італії, Іспанії та Португалії.

Служба у справах дітей Великоплосківської сільської ради вітає всіх татусів громади зі святом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень