Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Діти навчаються безпечної поведінки в мобільних класах

Дата: 14.06.2024 10:23
Кількість переглядів: 78

Фото без описуНа початку червня місяця 2024 року до Великоплосківської сільської ради завітали співробітники ДСНС України з мобільним класом безпеки та провели інформаційно – просвітницьку роботу, основні теми якої – мінна і пожежна безпека, безпечна поведінка вдома, правила поведінки на дорозі, правила поведінки на воді, правила поводження зі свічками та опалювальними приладами, кібербезпека тощо.

Для проведення цих заходів інструктори ДСНС і Нацполіції, які пройшли спеціальну підготовку, використовують інтерактивні та ігрові формати, розроблені спільно з ЮНІСЕФ та Міністерством освіти і науки України. Тож інформація, яку викладають фахівці, цікава та доступна для дітей різного віку. Під час лекцій та бесід дітей заохочують ділитися власним досвідом та навчають їх навичкам безпеки на прикладі реальних ситуацій, з якими вони вже стикалися.

Щоб убезпечити дітей, інструктори ДСНС, співробітники Нацполіції, ЮНІСЕФ та інші партнери проводять заняття з мінної безпеки по всій країні, а також навчають у цікавих форматах, серед яких такі:

- комікс про Суперкоманду проти мін;

- мультики для дітей («Безпечні канікули» — для дітей віком 3—10 років, «Суперкоманда проти мін» — для дітей віком 8—16 років, «Пес Патрон» — для дітей віком 4—16 років);

- інформаційні постери та ігри.

Всі матеріали доступні для завантаження на вебсайті «Все про мінну безпеку» та в бібліотеці корисних матеріалів «Спільнотека».

Крім того, ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти і науки України розробляють практикум з мінної безпеки, щоб кожен школяр знав правила, які зберігають життя та здоров’я. Для освітян і рятувальників також доступний онлайн-курс з викладання мінної безпеки для дітей різних вікових груп.

Служба у справах дітей Великоплосківської сільської ради надалі буде співпрацювати з співробітниками ДСНС і Нацполіцією України для створення належного безпечного середовища серед дітей Великоплосківської громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень