Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Великоплосківську територіальну громаду відвідали представники Одеського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою»

Дата: 10.06.2024 16:10
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

На запрошення сільського голови Івана БАТУРІНА з метою налагодження співпраці 07 червня 2024 року Великоплосківську територіальну громаду відвідали представники Одеського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» - Оксана ГУНЕНКОВА - радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування та Ольга ТОДОРОВА - радник з питань муніципальних фінансів та управління, які разом зі своїми колегами, у тому числі Юлією МОЛОДОЖЕН, близько 5 років тому брали безпосередню участь у створенні нашої громади. Були намічені плани, йшли на зустріч викликам, здійснювали мрії.

Прийшов час підбиття проміжних підсумків, внесення корективів, щоб іти в ногу з часом шляхом налагодження нових зв’язків, дружньої співпраці та пошуком однодумців.

До зустрічі також доєдналися представники ТОВ «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ „ЄДНІСТЬ“» – Світлана  СМОЛІНСЬКА та Маріанна ЗУБКО.

Захід розпочався з вітального слова сільського голови Івана БАТУРІНА та секретаря сільської ради Сергія ШЛЮШКІНА, які радо запропонували провести короткий огляд об’єктів громади.

Фото без описуГості відвідали Великоплосківський опорний заклад освіти-ліцей з дошкільним відділенням та початковою школою, де оглянули умови навчання дітей, зокрема: відремонтовану танцювальну залу, харчоблок, укриття, класи та спортивну кімнату.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Завітали також до КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Великоплосківської сільської ради», відкриття якого відбулося 18 березня 2023 року. Оглянули гарні умови, в яких надається якісна медична допомога мешканцям громади, сучасне медичне обладнання та провели бесіду з педіатром Ганною БАРСЬКОЮ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуБуло проаналізовано діяльність відділу комунального господарства та благоустрою. Представники відвідали господарські приміщення та оглянули спецтехніку, що використовується для підтримки чистоти та порядку на території громади.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Візит продовжився у приміщенні Великоплосківського будинку культури, де гості ознайомилися з діяльністю КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради» та будинку культури. Директор бібліотеки Лариса ЧЕРНІГІВСЬКА та завідувач будинку культури Олексій МИРЗА розповіли про проведення різноманітних заходів, спрямованих на підвищення культурного рівня населення, запросили усіх оглянути бібліотеку, актовий зал та музейну кімнату, де представлені експозиції, що висвітлюють історію та культурні надбання місцевих жителів. 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуТакож ознайомилися з діяльністю відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради, який очолює Володимир ЯРОЧКІН, та завітали до Служби у справах дітей, де начальник Світлана КРАВЦОВА розповіла про основні напрямки роботи Служби.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису

Крім того, запросили гостей до Поліцейської станції Великоплосківської сільської ради, відкриття якої відбулося 28 травня 2024 року, де вони мали можливість познайомитися з Сергієм ЄВСЕЄВИМ – поліцейським офіцером громади, який підтримує постійний контакт з мешканцями громади, щоденно забезпечує порядок, своєчасно реагує на проблеми та запобігає вчиненню правопорушень. 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Завершилась екскурсія біля стели «Я люблю Великоплоске». 

Фото без опису

Наприкінці зустрічі провели засідання, на якому було представлено аналітичну частину Стратегії розвитку Великоплосківської сільської територіальної громади, обговорено сильні та слабкі сторони громади, можливості налагодження співробітництва між громадами з метою вирішення спільних проблем - капітального ремонту автошляху Т1615, підвищення спроможності Великоплосківської сільської ради та інші питання.

Фото без опису

Попри складнощі сьогодення, ми  поступово розвиваємося та готові до змін, бо хочемо бачити нашу громаду кращою та успішною!

Фото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень