Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату

Дата: 08.05.2024 15:04
Кількість переглядів: 83

Фото без описуТериторія безпеки для дитини, тимчасовий прихисток, гостювання у професійних вихователів. А ще — людяність і соціальна відповідальність громад. Це все про сімейний патронат, який розвиватимуть і масштабуватимуть в Україні.

Вже 12 квітня 2024 року відбулася презентація проекту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» в регіонах, а саме на Львівщині, Сумщині, Вінниччині, Дніпропетровщині, Миколаївщині, Рівненщина та Запорізька область. До заходів долучились очільники та представники обласних військових адміністрацій, міських рад, територіальних громад, керівники/-ці служб у справах дітей, центрів надання соціальних послуг, а також самі патронатні вихователі.

З Львівської області конкурсний відбір пройшли 15 громад — це найбільше у межах одного регіону. Також патронат розвиватимуть п’ять громад Сумщини, 11 — Вінниччини, 10 — Дніпропетровщини, сім — Миколаївщини, п’ять — Рівненщини та одна громада Запорізької області.

Тож що відбуватиметься у самих громадах?

Там планують:

- допомагати своєчасно виявляти чинники вразливості дитини;

- забезпечувати психологічний супровід як під час влаштування, так і подальшого перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя;

- надавати комплексну підтримку та соціальний супровід сім’ї дитини, а це — навчання відповідального батьківства, активне залучення родинного середовища, друзів для подолання складних життєвих обставин;

- підвищувати професійну компетентність та взаємодію спеціалістів територіальних громад, відповідальних за розвиток послуг патронату.

Партнерами проекту на обласному рівні та в територіальних громадах стануть:

- Служби у справах дітей,

- Центри соціальних служб.

- Центри зайнятості та їх філії.

- Регіональні медіа.

Вони будуть відбирати кандидатів, навчати, а також інформувати про суть та зміст патронату над дитиною та переваги сімейного виховання.

Впродовж двох тижнів проект презентують у 21 області України.

Проект «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством «Кожній дитині», Міністерство соціальної політики України Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Національна соціальна сервісна служба України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень