Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Розбудова сфери ментального здоров’я

Дата: 20.05.2024 10:36
Кількість переглядів: 76

На зображенні може бути: 3 людини, люди навчаються та текст

Розбудова сфери ментального здоров’я загалом. А зокрема навчання фахівців першої лінії контакту в різних секторах, поява послуги з ментального здоров’я у сімейного лікаря, робота мобільних мультидисциплінарних команд, формування системи координації на національному та регіональному рівнях, промоція культури піклування про ментальне здоров’я.

🤝 Все це не було б можливим без продуктивної співпраці України та ВООЗ World Health Organization (WHO).

📍 На цьому було наголошено під час зустрічі першої леді Олена Зеленська з Представником Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні World Health Organization Ukraine Ярно Хабіхтом Jarno Habicht.

💬 «Завдяки потужному стрибку в кількості навчених за програмою ВООЗ mhGAP медичних працівників, зокрема сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів, фельдшерів, медсестер - таких уже майже 100 тисяч, - українці можуть отримувати послугу з ментального здоров’я без необхідності звертатися до психіатра чи психолога», - зазначила Олена Зеленська.

▫️ До зустрічі також доєдналися міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Оксана Збітнєва, яка наголосила на системності підтримки з боку ВООЗ.

💬 «ВООЗ є надійним партнером трансформацій в межах ініціативи першої леді зі створення та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? Допомога є постійною й багатовекторною, такою, що дозволяє створювати в нашій країні дійсну унікальну систему послуг сучасного зразка», - поділилася Оксана Збітнєва.

📲 Докладно про зустріч в матеріалі на сайті Президента України: https://www.president.gov.ua/.../olena-zelenska...

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень