Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Програма ЄС Interreg Europe/URBACR: особливості, комунікація та секрети успіху

Дата: 15.05.2024 11:44
Кількість переглядів: 115

Фото без описуПрограма ЄС Interreg Europe/URBACR: особливості, комунікація та секрети успіху


Однією з необхідних умов вступу до ЄС є досвід роботи регіональних та місцевих органів влади України з європейськими програмами та партнерами відповідно до стандартів проєктного менеджменту ЄС. В Україні це питання особливо актуальне з огляду на потребу в залученні досвіду та джерел фінансування для поточної та повоєнної відбудови всіх регіонів. Український інститут міжнародної політики спільно з Департаментом координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України, за підтримки Європейського союзу та Міжнародного фонду «Відродження» розпочав проєкт «Підтримка запуску програми Interreg Europe/URBACR в Україні», завданням якого є покращення обізнаності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування щодо участі в програмах транскордонного співробітництва та нарощування кадрового та організаційного потенціалу органів влади.

В рамках реалізації даного проєкту 14 травня 2024 року в будівлі Агенції регіонального розвитку Одеської області в м. Одеса відбувся тренінг «Програма ЄС Interreg Europe/URBACR: особливості, комунікація та секрети успіху».

Представники нашої громади також долучилися до заходу, який вітальним словом відкрив Сергій Кропива – заступник Голови Одеської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO). Тетяна Титарчук – представниця Секретаріату Кабінету Міністрів України, познайомила з основними характеристиками програми та можливостями для потенційних учасників Interreg Europe. Надія Афанасьєва – представниця Українського інституту міжнародної політики, розповіла, як Interreg Europe сприяє розвитку громад та області в цілому, надала практичні поради потенційним учасникам: як шукати партнерів, правильно писати листи, як визначитися з темою проекту, які умови участі. Михайло Омельченко – представник Українського інституту міжнародної політики, навів приклади кращих проєктів Interreg Europe та показав можливості для українських партнерів. Також розглядалося питання вдосконалення міської політики в рамках програми ЄС URBACR. Україна на шляху євроінтеграції.

Саме такі тренінги відкривають нові можливості для громад та надихають на нові проєктні ідеї розвитку територій щляхом участі в програмах транскордонного співробітництва.

Дякуємо організаторам та учасникам за цікаву та корисну зустріч.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень