A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Стартувала інформаційна кампанія «СПРОТИВ ТРИВАЄ»

Дата: 28.02.2024 10:35
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

 

Стартувала інформаційна кампанія «СПРОТИВ ТРИВАЄ» до 10-річчя спротиву окупації Криму. 

Указом Президента України №58/2020 «Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» 26 лютого в Україні встановлено День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

26 лютого 2014 року – початок окупації Криму. Під стінами кримського парламенту відбувся масштабний мітинг на підтримку територіальної цілісності України. На заклик Меджлісу кримськотатарського народу до заходу долучилися тисячі активістів і небайдужих громадян. Дії російських та окремих кримських депутатів, їхня співпраця з незаконними парамілітарними формуваннями свідчили про підготовку до захоплення півострова Росією.

Проте того дня у мирний спосіб кримчанам вдалося не допустити позачергового засідання парламенту та перегляду статусу автономної республіки у складі України.

Кримськотатарський ресурсний центр презентував інформаційну кампанію до Дня спротиву окупації Криму.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила менеджерка Кримськотатарського ресурсного центру Тетяна Савчук.

“Сьогодні я б хотіла презентувати інформаційні продукти, які ми підготували, щоб українське і міжнародне суспільство пам'ятало, що Крим окупований уже 10 років і стільки ж у нас триває війна. Нашу інформаційну кампанію ми традиційно розпочинаємо із тесту, що включає 10 питань про День спротиву окупації Криму”, - сказала вона.

Савчук додала, що у соцмережах до цієї дати запускають "шторм", в межах якого слід поширювати плакати із хештегом #LIBERATECRIMEA.

“Ми підготували п'ять плакатів, що містять слогани ”Спротив починається з тебе”, “Із думкою про Україну”, “Хто, як не ти спалить мости”, “Повернемо кожен клаптик своєї території”, “10 років спротиву: боремося до перемоги”, - зазначила Савчук.

Наші громадяни в окупованому Криму чинять спротив окупації. Багато людей виражали спротив як у 2014 році, так і виражають його сьогодні, воюючи за вільну Україну, за вільний Крим. Примітно, що майже всі учасники, які стали героями кампанії брали участь у подіях 26 лютого у Сімферополі, виходили на мітинг проти окупації та на підтримку України, а сьогодні багато з них воюють у лавах Сил Оборони України та наближають звільнення наших територій та перемогу України. В інформаційній кампанії висвітлюються історії військовослужбовців з позивним Татарин, Тюрк, Крим, Лансер, Салґір, військовослужбовців Асана Ісенаджиєва, Ашера та Давида Черкаських, Артема Кисельова, Іси Акаєва та військовослужбовиці з позивним Сакура. 

Також важливою метою кампанії є висвітлити проблему незаконного утримання громадян України окупаційним режимом: Нарімана Джеляла, Сейрана Салієва, Руслана Сулейманова, Леніє Умерової, Богдана Зізи, Галини Довгополої, Ірини Данилович, Владислава Єсипенка, Сервета Газієва, Амета Сулейманова, Азіза та Асана Ахтемових, Олександра Тарапона, Олексія Бессарабова, Сервера Мустафаєва. Росія продовжує чинити тиск на українських політв’язнів, принижуючи їх честь, гідність, віросповідання. В російських в’язницях в них погіршується стан здоров’я, умови утримання стають жорстокішими, практично відсутня можливість зв’язуватись, листуватись зі своїми рідними. Саме тому важливо не втрачати зв’язок, вірити у возз’єднання сімей, про повернення до родини, до України. Адже навіть в неволі політв’язні залишаються вірними своїм цінностям, своїй батьківщині та продовжують підтримувати Україну.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень