Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

В освітніх закладах Великоплосківської сільської ради вже функціонують чотири «Класи безпеки»

Дата: 04.08.2023 12:29
Кількість переглядів: 1029

Фото без опису

Загалом "Класами безпеки" охоплено всі заклади освіти Великоплосківської сільської ради. Їх створено в рамках реалізації всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки,  формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги та рятування в умовах надзвичайних ситуацій. У класах безпеки передбачається проводити тематичні заняття, розглядаючи основні правила безпеки для учасників освітнього процесу. Це, насамперед, вибухова безпека, мінна безпека, пожежна безпека.

Три класи  були  відкриті протягом червня 2023 року, а   04 серпня проведено відкриття чергового «Класу безпеки» в Тростянецькому Будинку культури.  Даний клас буде покривати потребу як вихованців Тростянецької гімназії так і жителів та гостей громади, в тому числі осіб з числа внутрішньо переміщених. До відкриття класу безпеки  долучились Великоплосківський сільський голова  Іван БАТУРІН, начальник відділу освіти Володимир ЯРОЧКІН та староста Тростянецького старостинського округу Ганна ДУБРОВІНА.

  У нововідкритому класі відбулося перше заняття, на якому спеціалісти Головного управління ДСНС України в Роздільнянському районі ознайомили учнів із правилами пожежної безпеки. Зокрема, спеціалісти розповіли про вибухонебезпечні предмети та мінну загрозу,  а працівники медичної служби – про надання медичної допомоги. Крім того, школярам показали вибухонебезпечні предмети в реальній величині, щоб діти навчилися їх розпізнавати та розповіли про правила поводження у разі виявлення підозрілого предмета.

«Навчання населення  з основ безпеки життєдіяльності,  як ніколи,  є одним із  пріоритетних завдань сьогодення.   Адже зараз у нашій країні ідуть бойові дії. І тому наші люди  повинні знати як правильно себе поводити під час повітряної тривоги та під час обстрілів, як поводити себе із вибухонебезпечними предметами, вміти правильно користуватися правилами пожежної безпеки, а також  вміти надати першу домедичну допомогу, якщо виникне така необхідність. Сьогодні ми  відкриваємо « Клас безпеки»,  в якому діти будуть здобувати  навички зі своїми наставниками», – пояснив сільський голова Іван БАТУРІН.

Реалізація всеукраїнського проекту «Клас безпеки» на території Великоплосківської сільської ради в стислі терміни забезпечено завдяки злагодженій  командній  роботі  педагогів, учнів, спеціалістів відділу освіту та інших небайдужих людей. Зокрема, депутатським  корпусом сільської ради було прийнято рішення про  виділення  170 тис.грн., на закупівлю обладнання, яке відповідає чинним рекомендаціям Міністерства освіти та науки України.  

Обізнане підростаюче покоління – це майбутнє нашої країни! Поки лунають сирени та літають ворожі ракети по всій Україні, наші діти вчаться жити в умовах повсякденної небезпеки та стають все розумнішими та відповідальнішими за себе і своїх близьких. В сучасному світі вони не загубляться, а подібні «Класи безпеки» лише допоможуть їм стати більш обізнаними.

Фото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень