Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Яким буде освітній процес у новому 2023/24 навчальному році?

Дата: 18.07.2023 12:36
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

Війна триває…

Наші війська захищають нашу державу, українську ідентичність та кожного з нас.

Наразі кожен з учасників освітнього процесу: учні, працівники закладів освіти, батьки,  органи управління освітою –  вже зараз замислюються і запитують, яким буде освітній процес у новому 2023/24 навчальному році?

Сільський голова Іван Максимович Батурін, начальник відділу освіти Володимир Юрійович Ярочкін разом з керівним складом усіх  закладів освіти територіальної громади  на робочій нараді розглядали питання  своєчасної та якісної підготовки  закладів освіти до нового навчального року та організації проведення осінньо-зимового періоду 2023/24 року в умовах дії воєнного стану.   

Розглядалися  кадрові питання, організація  поточних ремонтів, а також    різні варіанти проведення освітнього процесу: у дистанційному, очному чи змішаному форматі. 

Як відмітив голова громади: «Зробивши висновки з попередніх навчальних років, коли, на жаль, заклади освіти функціонували за онлайн формою навчання, було визначено ряд недоліків такого навчання.  Проблемним є те, що учні не  завжди мають  доступ до уроків онлайн через незабезпеченність учасників освітнього процесу комп'ютерами та смартфонами під час дистанційного навчання, зниження комунікабельності учнів, необхідність в постійній мотивації, негативний вплив комп’ютера на здоров’я дитини при тривалому використанні тощо. Саме тому діти повинні отримувати знання у стінах закладів освіти та відвідувати дитячі садки, де гарантовано є світло,  тепло, інтернет, харчування, а найголовніше – можливість живого спілкування з учителем, що дуже важливо для дітей, які сприймають більше інформації від візуального контакту».

У якому саме форматі: дистанційному, очному, змішаному буде організовуватись  освітній процес в закладах освіти, в першу чергу залежить від забезпечення  захисними спорудами учасників освітнього процесу.

Головне під час навчання та роботи – це життя та здоров’я учнів, вчителів, вихователів, тому перша вимога – це їхня безпека. 

На виконання вимог законодавства, розпоряджень, листів та резолюцій обласної та районної військових адміністрацій, сільський голова визначив завдання провести комісійні перевірки укриттів навчальних закладів, підготувати або вдосконалити їх та затвердити план евакуації і тим самим покращити безпеку дітей та учасників освітнього процесу.

Все буде добре! Ми переможемо!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень