Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Засідання щодо обговорення поточних питань навчального процесу та підготовки закладів освіти Великоплосківської сільської ради до роботи в осінньо-зимовий період.

Дата: 09.06.2023 08:25
Кількість переглядів: 620

Фото без опису

6 червня 2023 року під головуванням сільського голови Івана Батуріна та за участі секретаря сільської ради Сергія Шлюшкіна, працівників відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму, старости округів громади та керівники освітніх закладів сільської ради відбулося засідання щодо обговорення питань навчального процесу в закладах Великоплоськівської громади.

В ході засідання були підведені підсумки навчального 2022/23 року, а також обговорені питання, пов’язані з початком наступного навчального року, в тому числі: підготовка та забезпечення закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період; погоджено перелік робіт які планується реалізувати до початку нового навчального року; затверджено плани роботи педагогічних колективів з обдарованою молоддю у період літніх канікул. Підготовка до наступного навчального сезону буде здійснюватись з урахуванням змін, нових викликів та потреб учнів і педагогічних  колективів.

Одним з головних питань є покращення інфраструктури навчальних закладів. При обговоренні потреб закладів освіти в ремонті приміщень, модернізації класних кімнат, забезпечення належних умов для комфортного навчання та розвитку учнів, в першу чергу приділялась увага підготовки кабінетів для майбутніх школярів (1 класу), облаштування цих класних кімнат за стандартами НУШ а також підготовка та ремонт вказаних приміщень. Керівництво виконкому  сільської ради декларує, що всі будівельні матеріали  та обладнання будуть закуплені за рахунок коштів місцевого бюджету. Разом з тим Іван Максимович наголосив на необхідності співпрацювати з батьківськими колективами, які  проявляють бажання допомогти у ремонті  закладів та покращення  класних кабінетів. Мова йшла саме фізичну допомогу, без залучення або збору будь яких інших коштів.

Підкреслено важливість забезпечення умов безпеки під час навчання для учнів та педагогічного персоналу шляхом покращення стану споруд цивільного захисту (найпростіших укриттів) які знаходяться в оперативному управлінні відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Великоплосківської сільської ради. Також, окремо, розглянуто питання, щодо можливості використання вказаних споруд, для цивільного населення під час канікул.  В даний час на території Великоплосківської сільської ради функціонує 6 споруд цивільного захисту для населення(споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів) за адресами:

1.с.Великоплоське  - вул.Центральна, 121 (Великоплосківська сільська рада)

2.с.Великоплоське  - пров.Сільрадівський, 12 (Великоплосківський опорний заклад освіти – ліцей з дошкільним відділенням та початковою школою)

3.с.Великоплоське  - пров.Сільрадівський, 7 (Великоплосківський опорний заклад освіти – ліцей з дошкільним відділенням та початковою школою)

4.с.Слов’яносербка  - вул.Молодіжна, 59 (Слов’яносербська гімназія з початковою школою та дошкільним відділенням)

5.с.Тростянець  - вул.Шкільна, 12 (Тростянецька гімназія з початковою школою)

6.с.Новосавицьке  - вул.Шкільна, 1 (Новосавицька гімназія з початковою школою).

За результатами обговорення було погоджено план та умови роботи споруд цивільного захисту під час сигналу «повітряна тривога».

Також на засіданні було обговорено питання забезпечення  закладів освіти  Великоплосківської громади педагогічними кадрами,  підготовки та підтримки молодих спеціалістів. Дане питання в подальшому буде вирішуватись на засіданнях постійних комісій та сесії  сільської ради.

Розвиток, навчання та виховання дітей це стратегічний напрямок роботи нашої громади і має велике значення для стабільності та процвітання. Діти є майбутнє нашого суспільства, тому працюємо у напрямку створення оптимальних умов для їх розвитку та виховання. 

Разом – ми сильні, разом – ми України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень