Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Відкриття меморіальної дошки Баєву Івану Олександровичу

Дата: 23.05.2023 16:30
Кількість переглядів: 1123

Фото без опису

Як шкода тих, кого забрали небеса,

Кого вiйна в безсмертнi списки записала,

Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса,

Бо нас життям вiд смертi захищали.

23 травня 2023 року, символічно в День героїв України, в Великоплосківській громаді,  на території Тростянецької гімназії відбулося  урочисте відкриття меморіальної дошки на честь вшанування пам’яті Захисника України, нашого земляка, випускника навчального закладу - БАЄВА Івана Олександровича.

Право відкрити меморіальну пам'ятну дошку було надано родині загиблого Баєва Івана. Нестримуючи сліз батьки Героя - Баєв Олександр Іванович та Баєва Наталії Іванівні та брат Олександр Олександрович відкрили меморіальну пам'ятну дошку, яка  буде безсмертним символом пам’яті Івана.

 Захід відбувся на території Тростянецької гімназії. В урочистостях взяли участь батьки, рідні, Великоплосківський сільський голова, депутати, представники апарату, побратими, друзі, земляки та знайомі.  

До присутніх звернувся Великоплосківский сільський голова Батурін Іван Максимович. В своєму виступі він зазначив:

«Пролетів рік з того моменту як ми говорили що будемо пам’ятати та поминати Героя Баєва Івана Олександровича. Сьогоднішня подія є свідченням того, що ми вірні своїм словам.

Дякую ініціаторам встановлення пам’ятної таблиці. Кожного разу, коли будемо проходити до школи, ми будемо згадувати Івана, будемо кланятися,  пам’ятати та поминати.

Низький уклін батькам які виростили такого сина, які мужньо переносять цю біль. В такий важкий час ми повинні цінувати те що маємо та берегти один одного. Слава Івану та вічна йому пам’ять!»

Слова співчуття висловили староста Ганна Василівна, директор школи Лада Борисівна та  бойовий побратим Александр, який пліч-о-пліч воював з Іваном. У своїх словах вони підкреслили, що завжди будуть пам’ятати його дитячі жарти, його веселі очі та посмішку. Посмішку, яка завжди виручала та підбадьорювала у шкільні роки. Подвиг Івана назавжди залишиться в серцях друзів, родичів та учнів школи.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять наших земляків та всіх загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

На знак великої шани та вічної пам’яті Баєва Івана Олександровича присутні  поклали квіти до меморіального знаку та низько схилили голови.

Він загинув відстоювавши мир і свободу на рідної землі, віддав своє життя за наші спокійні ночі, мирні світанки, квітучі весни та наше щасливе майбутнє. Геройськи відійшов на небо, ставши для усіх беззаперечним прикладом. Надалі на могилі Баєва Івана встановили Державний прапор України.

Рідні, близькі та друзі назавжди запам’ятають Івана, як вірного своєму народу парубка з неймовірною кількістю ідей та планів на життя, завжди готового підставити плече і допомогти. Таким він буде жити й далі в наших серцях!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень