Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Робочий візит до Великоплосківського опорного закладу освіти-ліцею

Дата: 27.12.2022 10:43
Кількість переглядів: 393

Фото без опису

27 грудня з робочим візитом Великоплосківський сільський голова -  Іван Батурін разом з начальником відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму - Володимиром Ярочкіним відвідали Великоплосківський опорний заклад – ліцей Великоплосківської сільської ради Роздільнянського району.

Під час робочого візиту вони оглянули будівлю школи, класні кімнати, кабінети, спортивну залу. Для учнів початкових класів облаштовані кабінети, згідно з вимогами Нової української школи. Особлива увага приділяється роботі закладу в умовах воєнного стану, а також впровадженню системи здорового та безпечного харчування учнів відповідно до вимог НАССР. У ліцеї організовано підвіз дітей шкільним автобусом до закладу освіти, підтримується оптимальний температурний режим, відповідно до санітарних карантинних вимог учні закладу у достатній кількості мають дезінфікуючі засоби та маски.

Візит співпав з проведенням класної години учнів 10-го класу, очільник громади та начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму мали змогу напряму відповісти на всі питання учнів та адміністрації закладу. Школярів цікавили питання, щодо організації спортивного дозвілля(гуртку пауерліфтингу, жиму штанги лежачи та іншого) с.Великоплоске, а саме: спортивної кімнати, яка раніше функціонували при Великоплосківському ліцею у приміщенні дитячого садка та можливості поновлення роботи спортивного гуртку. Також були запитання, щодо стану робіт на автомобільній дорозі Т-16-15, на якій в даний час проходять роботи з фрезерування старого покриття та влаштування верхнього шару асфальту, що проводяться технікою Служби автомобільних доріг Одеської області.

Одним з найголовніших запитань сьогоднішньої зустрічі, були запитання, щодо збереження історично-культурної спадщини в умовах військового часу та впливу сьогодення, де Іван Максимович висловив своє бачення в даному напрямку, а також розповів про вже проведену роботу на території громади, як приклад організація ремонту та відкриття музейної кімнати с.Великоплоске яка на сьогодні функціонує при Великоплосківському сільському будинку культури. Він також запропонував дітям та їх сім’ям долучитись до роботи з наповнення музею різними експонатами, від сімейних фото до експонатів про війну минулого і сьогодення. Виходячи саме з цієї бесіди разом з вихованцями закладу обговорили одне з найболючиших питань, щодо облаштування меморіальної дошки на приміщені Великоплосківського закладу освіти де навчався Жупанов Андрій житель с.Великоплоске який загинув, захищаючи Батьківщину під час повномасштабної війни. Кошти на меморіальну дошку діти планують зібрати під час благодійного ярмарку, який обіцяють організувати та провести у стінах рідної школи.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень