A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Шукаємо патронатних вихователів для влаштування дітей!

Дата: 29.10.2021 17:04
Кількість переглядів: 357

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка. Якщо Ви маєте досвід виховання власних, уже повнолітніх дітей, проживаєте у Великоплосківській територіальній громаді, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

    Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі  здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.

    Сім’я патронатного вихователя – це родина, в якій один із її членів, на професійній основі, виконує обов’язки патронатного вихователя. 

      Патронатними вихователями можуть бути громадяни України:

-  віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка);

-  проживають на спільній житловій площі;

-  мають позитивний досвід виховання дітей, одна (один) з яких не працює;

-  пройшли курси спеціальної підготовки;

-  відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

      Соціальні виплати патронатному вихователю - 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років - 4802,50 грн. (1921х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5987,50 грн. (2395х2,5). Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 січня 2021 року – 11350 грн.). Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю, неповнолітньої вагітної.

  Таким чином мінімальна сума грошового забезпечення в місяць може складати понад 15 тис. грн.

    Якщо Ви небайдужі до долі дітей, які потрапили у складні життєві обставини і маєте бажання стати патронатним вихователем, запрошуємо Вас для отримання більш детальної інформації  до Служби у справах дітей та Відділу сім'ї, молоді та соціального захисту населення Великоплосківської сільської ради за адресою: с. Великоплоске, вул. Центральна, 121.

Телефон для довідок: 0991074150   

E-mail: v-ploskoe.ssd@ukr.net

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень