A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

9 лютого - День безпечного Інтернету

Дата: 09.02.2021 11:08
Кількість переглядів: 5133

Фото без опису9 лютого весь світ відмічає Всесвітній день безпечного Інтернету. Це свято відзначають щороку. Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі.

За ініціативою європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe Захід запроваджено День безпечного Інтернету (англ. Safer Internet Day), який з 2004 року відзначається у вівторок другого тижня лютого.

Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються:

  • шляхи безпечного використання молоддю Інтернету,
  • питання інтернет-етики,
  • загрози протизаконного контенту.

День безпечного Інтернету має на меті досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді.

2009 року Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті за ініціативи «Майкрософт Україна» оголосила про запуск соціальної кампанії «Місяць безпечного Інтернету»

2013 року цього дня було проведено прес-конференцію Інтернет асоціації України, під час якої наголошено, що завданням вітчизняної інтернет-спільноти є віднаходження компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки. Також розкрито стратегію боротьби за безпеку в Інтернеті, яку умовно можна розділити на три складові: інформування користувачів і профілактичні заходи, механізми захисту в процесі надання інтернет-послуг та інструменти з усунення протизаконного контенту.

Для викорінення найнебезпечнішого контенту створено постійну «гарячу лінію» з веб-інтерфейсом, де кожен користувач може залишити свою скаргу про інформаційні порушення в Інтернеті

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

День безпечного Інтернету має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і вихователів, освітян, педагогів і соціальних працівників, представників індустрії та політиків, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету.

Заклади освіти залучились до відзначення Деня Безпечного  Інтернету. Учителя інформатики   Великоплосківського ОЗО  Батуріна Г.В., Соколова О.М. провели уроки , присвячені Дню Безпечного  Інтернету .

 Для 5-6 класів вчитель Батуріна Галина Вікторівна  провела дуже захоплюючі заходи: « Безпечний інтернет» , « Шахрайство в інтернеті»; « Безпека в інтернеті»; « Подорож безпечною країною», віртуальна гра « Інтернет».

Учні вивчали правила користування  інтернетом,  переглядали мультфільм « Найжахливіший тиждень  Петрика», складали пазли в он-лайн  режимі « Безпека дітей в інтернеті» , виконували вправу « Обіцяю», писали  як  уберегтися від шахрайства, складали слова із букв «День Безпечного інтернету», розгадували ребуси, писали пам’ятку « Користування інтернетом з користю», грали в гру  « Безпечно та небезпечно». 

Вчитель Соколова О.М. провела цікавий захід  в 7-Б класі « Ми за безпечний інтернет».

Слов’яносербський ЗЗСО долучився до проведення даних заходів, які були направлені на розширення та поглиблення знань про безпечний Інтернет, соціальні мережі, сприяли обізнаності учнів про небезпеку, яка існує в Інтернеті та соціальних мережах, а також шляхи їх подолання.

 Класними керівниками, педагогом - організатором та вчителем інформатики було проведено низку цікавих заходів:

  • для учнів початкових класів, найменших користувачів Інтернетом, була запропонована прогулянка по Он-ляндії та проведена гра-подорож «Безпечний Інтернет»;
  • для учні 5-7 класів педагог-організатор Шпак І. М.  та вчитель інформатики Іванова С. В. організували та провели інформаційні бесіди з елементами тренінгу, на перервах  виконували інтерактивні вправи про безпеку в Інтернеті;
  • для учнів 8-9 класів було організовано веб-квест, під час якого вони показали свої знання про безпеку в Інтернеті;
  • соціальний педагог з учнями 5 -9 класів провела анкетування «Кібербулінг»

Ми - за безпечний інтернет!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень